logodreta

La cultura urbana i el patrimoni protagonitzen un cicle de conferències

Temes com els usos públics del passat; la conjuntura política i l’humor periodístic; la cultura de la austeritat i la sostenibilitat; l’art i l’entorn urbà; o la bioneteja aplicada a la restauració estaran presents en el cicle de conferències ‘Cultura i integració social’, que se celebrarà entre demà divendres 28 i el 5 de desembre. El cicle està organitzat per la Universitat de València, a través del Microclúster Cultura i Societat en l’Era Digital.

Altres temes previstos són l’acústica i la realitat virtual en entorns patrimonials; i l’experiència de la restauració de la Capella Sixtina.
Aquest Microclúster (MCI), coordinat pel catedràtic de Literatura Espanyola Joan Oleza, és una plataforma interdisciplinar d’investigació que opera en el marc del VLC/Campus i es centra en les àrees de Humanitats i Ciéncies Socials, però incorpora també aspectes de Física Aplicada i Tecnologia de la Informació. Integra especialistes de la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València i el CSIC.
El cicle comença demà divendres amb la intervenció de Gianluigi Colalucci, que serà presentat per la coordinadora de l’àrea de Patrimoni del MCI, Pilar Roig, catedràtica de la Universitat Politècnica. Gianluigi Colalucci és doctor ‘Honoris Causa’ per la Universitat de Nova York i per la Universitat Politècnica de València, i fou cap dels laboratoris vaticans i responsable de la restauració de la Capella Sixtina. La seua conferència versarà, precisament, sobre la restauració de la Capella Sixtina i tindrà lloc al Saló d’Actes Alfons Roig de la Facultat de Belles Arts de la Politècnica. A l’acte es realitzarà la presentació pública del MCI.
La conferència El cuerpo y los mirones. Un episodio de la subjetividad vanguardista, serà a càrrec de Joan Oleza i clourà el cicle, el pròxim 5 de desembre.
Al cicle, participaran investigadors de reconegut prestigi com Pedro Ruiz Torres, Josep Lluís Gómez, Ernest Garcia, Joan Bautista Peiró, Juan Canales, Constancio Collado, Pilar Bosch, Alicia Jiménez, Álvar Martínez, Consuelo Císcar i Antonio Bravo.

Les sessions tindran lloc a la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica, l’IVAM, el Museu de Sant Pius V, l’Institut López Piñero, la Facultat de Filologia, Comunicació i Traducció i l’Auditori del Cubo Azul de la Ciutat Politècnica de la Innovació.
La entrada és lliure fins a acompletar l’aforament. Els participants obtindran un diploma acreditatiu de assistència equivalent a vint hores.

  • Pots consultar o baixar el programa clicant açi.

infouniversitat © 2024 All Rights Reserved

Infouniversitat, periòdic digital de la Universitat de València. Disseny i edició digital: T. Gorria. Fotografia: Miguel Lorenzo. Correcció lingüística: Agustí Peiró. Edita: Universitat de València