logodreta

Universitaris que treballen per una mirada sana

La Universitat de València es fa ressò hui dijous 18 d’octubre del Dia Mundial de la Visió amb la jornada La visió en el món: salut ocular i accés igualitari a l’atenció ocular. L’acte començarà a les 9:45 hores al Saló de Graus de la Facultat de Farmàcia.

REDACCIÓ. El Dia Mundial de la Visió –que es va celebrar el passat dia 11 d’octubre coincidint amb el segon dijous del mes– vol centrar enguany l’atenció en la ceguesa, la discapacitat visual i la rehabilitació de les persones amb alguna discapacitat visual. El tema central és la salut ocular i l’accés igualitari a l’atenció ocular.

Durant la jornada a la Facultat de Farmàcia es realitzaran conferències, anàlisis i debats al voltant de la visió al món. Hi participaran especialistes en aquest camp procedents de la Universitat de València, ONG i altres universitats espanyoles.

El professor de la Universitat Antonio López Alemany ha explicat en el programa A la teua salut de Ràdio Universitat algunes de les activitats programades, així com aquesta iniciativa. Podeu escoltar-ho fent clic ací

La major prevalença de discapacitat visual s’observa mundialment en les persones de cinquanta anys o més dels dos sexes. Encara que la majoria de les afeccions oculars que pateix aquest grup es poden tractar amb facilitat, com és el cas de les cataractes, en algunes parts del món encara s’ha d’aconseguir que homes i dones reben serveis d’atenció ocular de manera igualitària.

El Dia Mundial de la Visió es commemora en tot el món i és l’activitat de promoció més important per a impulsar la prevenció de la ceguesa junt amb la iniciativa mundial Visió 2020: el dret a veure, creada per l’Organització Mundial de la Salut i l’Organisme Internacional de Prevenció de la Ceguesa.

infouniversitat © 2024 All Rights Reserved

Infouniversitat, periòdic digital de la Universitat de València. Disseny i edició digital: T. Gorria. Fotografia: Miguel Lorenzo. Correcció lingüística: Agustí Peiró. Edita: Universitat de València