logodreta

Comença el VII Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València

L’OPAL calfa motors per al VII Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València, que se celebrarà els dies 12 i 13 de novembre a la Facultat d’Economia del Campus dels Tarongers. I ho fa amb el Prefòrum, una sessió que servirà per aprendre a elaborar el currículum amb un taller que s’imparteix hui divendres, 9 de novembre.

REDACCIÓ. La inauguració de la setena edició del Fòrum d’Ocupació, que organitza l’OPAL a través de la Fundació General de la Universitat de València, serà dilluns 12 de novembre, a les 10 hores, a la Facultat d’Economia (Campus dels Tarongers). Amb aquest fòrum, que reunirà més d’una vintena d’organitzacions, es pretén crear un pont de comunicació entre ocupadors i futurs ocupats, professionals qualificats ja titulats o estudiants que busquen pràctiques a empreses per tal d’aplicar els seus coneixements dins de l’àmbit laboral. És per això que la presentació d’empreses i institucions i els debats sobre qüestions laborals d’actualitat centraran la major part de la programació.

Dilluns dia 12, a les 11:30 hores, es realitzarà la primera taula redona, que tractarà sobre Postgrau, pràctiques a empreses i ocupació universitària, organitzada per Adeit-Fundació Universitat Empresa i presidida per la vicerectora Rosa Marín. L’emprenedoria dins de l’aula és un altre punt que es debatrà en aquesta jornada, a càrrec d’Adeit, a les 12:30 hores, amb la participació de la vicerectora d’Ordenació Acadèmica i Professorat, María Vicenta Mestre.

Per la vesprada, a partir de les 16 hores, s’aprofundirà en les demandes de les empreses als futurs treballadors mitjançant una taula redona que moderarà Salvador Carbonell, de l’Institut d’Investigació en Psicologia dels Recursos Humans, Desenvolupament Organitzacional i Qualitat de Vida Laboral de la Universitat de València (IDOCAL). Hi participaran experts de diverses empreses i institucions. Aquesta taula serà seguida per un debat sobre El coaching com a eixida professional, a les 18 hores, que comptarà amb la intervenció de consultors i formadors especialistes en aquesta matèria, moderats pel subdirector de l’OPAL, Francisco Gracia Lerín.

La segona jornada, dimarts dia 13, estarà repleta d’activitats paral·leles a les presentacions d’empreses. Xarrades, tallers i taules redones serviran per a reflexionar sobre els diversos aspectes de l’actualitat professional i laboral. Eixides professionals per a economistes, les oportunitats per a l’exercici de l’advocacia, portes obertes al talent i la situació actual de les oposicions a Espanya són alguns dels temes que s’hi tractaran.

Però el plat fort arriba per la vesprada, amb dues taules redones. La primera, a les 16:30 hores i a la Sala Manuel Ayuso de la Facultat d’Economia, tractarà d’esbrinar les claus per a presentar-se a un procés de selecció a Europa amb èxit. Es tracta d’un debat que se celebra a proposta de la Xarxa Eures de la Comunitat Valenciana, que estarà moderat per la seua consellera a Castelló, María Isabel García, i en el qual intervindran els consellers Eures d’Alemanya, Dinamarca i Suècia.

A les 17 hores, la Sala Ignasi Villalonga Villalba, de la mateixa facultat, acollirà la darrera taula d’aquest fòrum, que posarà de manifest les claus per a emprendre amb èxit, mitjançant la moderació de Silvia García Andreu, tècnica del projecte Uniemprén de la Universitat de València, i la participació de joves professionals i experts en l’àmbit de l’emprenedoria.

Prepara el teu currículum
L’objectiu principal del Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València, que enguany arriba a la seua setena edició, és convertir-se en el punt de trobada entre empreses, institucions, estudiants, titulats i emprenedors per tal que es produïsca el diàleg entre tots aquests i així impulsar, d’una banda, les eixides professionals i laborals dels titulats universitaris, i, d’una altra, satisfer la demanda laboral de les diverses organitzacions participants.

És per això que l’Aula de Formació de l’OPAL (carrer Amadeu de Savoia 4, 1ª planta) desenvoluparà el Prefòrum, una jornada prèvia hui divendres 9 de novembre, a les 9 hores, que consistirà en la realització d’un taller per a elaborar el currículum abans de lliurar-lo a les empreses durant la celebració del Fòrum.

Aconsegueix un iPad
L’OPAL, a més, ha organitzat un concurs per a premiar amb un iPad2 WIFI (16 GB) l’assistència al Fòrum. Els participants rebran un full de verificació de la seua participació en les diverses activitats (taules redones, xarrades, tallers…) i un qüestionari de qualitat. L’assistència es registrarà en cada activitat i després els dos documents s’hauran de canviar per bitllets de participació en l’estand de l’OPAL. Aquests es depositaran dins d’una urna en el mateix estand per a procedir al sorteig que se celebrarà dimarts dia 13, a les 18 hores. La participació és gratuïta.

 

 

infouniversitat © 2024 All Rights Reserved

Infouniversitat, periòdic digital de la Universitat de València. Disseny i edició digital: T. Gorria. Fotografia: Miguel Lorenzo. Correcció lingüística: Agustí Peiró. Edita: Universitat de València