logodreta

Lorenzo Silva: “La novel·la negra té una oportunitat, i crec que una obligació, de contar les trames de corrupció destapades recentment”

REDACCIÓ. L’escriptor madrileny Lorenzo Silva, Premi Planeta de Novel·la 2012 amb l’obra La marca del meridiano, ens parla del meridià de Greenwich, una línia imaginària que separa Madrid de Barcelona i que és la metàfora del que, al seu parer, mai no hauria d’haver passat: que la coexistència a Espanya de diferents identitats arribara a suposar un problema.

Silva té publicada una saga de novel·les policíaques que protagonitzen els guàrdies civils Rubén Bevilacqua i Virginia Chamorro, l’última de les quals és la del premi. En aquesta darrera obra l’escriptor s’inspira en l’escenari espanyol contemporani i analitza problemes com ara l’acceptació de la personalitat de l’altre i els conflictes que es generen a Espanya, a través de les vivències d’un guàrdia civil madrileny que ha d’investigar un crim a Catalunya.

En el programa Llegim de Ràdio Universitat  pots escoltar una àmplia entrevista a Lorenzo Silva (fes clic ací).

L’escriptor ha visitat la Facultat de Magisteri recentment per a pronunciar la conferència debat La forja del lector, amb què ha destacat la necessitat de fomentar l’hàbit de la lectura com a garantia de futur entre els més menuts. L’acte estava organitzat pel Vicedeganat de Cultura de la Facultat de Magisteri i l’Aula de Lectura i Escriptura de la Universitat.

Especialista en literatura negra, el guanyador del Planeta 2012 ha obtingut altres reconeixements, com ara el Premi Nadal, i ha escrit llibres juvenils i d’assaig. Lorenzo Silva també reivindica el valor de la literatura: “Ja han passat alguns mesos del Premi Planeta, però continue sorprés per l’enorme atenció que desperta. Els que ens dediquem a la literatura no estem habituats a tanta atenció. S’ha aconseguit fer un esdeveniment d’un llibre i d’un premi literari”.

infouniversitat © 2024 All Rights Reserved

Infouniversitat, periòdic digital de la Universitat de València. Disseny i edició digital: T. Gorria. Fotografia: Miguel Lorenzo. Correcció lingüística: Agustí Peiró. Edita: Universitat de València