logodreta

Dotze joves valencians eleven l’espai a ciència, en Roomart

REDACCIÓ. L’espai i les seues transformacions, tot vist com a proposta artística, però alhora científica. És l’objectiu de Room Art 2013/Espai XXI, una mostra col·lectiva organitzada pel Centre de Documentació d’Art Valencià Contemporani Romà de la Calle (adscrit a l’Institut de Creativitat i Innovacions Educatives), en la qual dotze joves artistes valencians mostren els seus treballs.

L’exposició, comissariada per Ricard Silvestre, professor a la Facultat de Magisteri i membre de l’Institut de Creativitat i Innovacions Educatives, es pot visitar al Centre del Carme fins el pròxim 24 de març i intenta enllaçar amb la tradició històrica que va situar l’art valencià en l’avantguarda espanyola d’una mirada vinculada amb les poètiques de la geometria. Ricard Silvestre destaca que es tracta d’un projecte acadèmic, però “una via més d’un projecte d’I+D”.

Room Art és una plataforma d’investigació, estudi i suport a les produccions artístiques emergents impulsada per l’empresa Romeu, el Consorci de Museus i la Universitat de València. La promoció i el desenvolupament de l’art contemporani valencià són els pilars estratègics sobre els quals es basa la iniciativa, la posada en funcionament de la qual incorpora la perspectiva de donar visibilitat als joves artistes valencians.

Ràdio Universitat, a través del programa A fons cultural, també ha tractat aquest tema. Pots escoltar l’espai radiofònic fent un clic ací:

En el catàleg dotze crítics analitzen l’obra dels artistes seleccionats. A més, hi han participat el director del Centre, Ricard Huerta; el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño; i María Victoria Vivancos, vicerectora d’Alumnat i Cultura de la Universitat Politècnica de València.

Aquesta edició es titula Espai XXI i pren el nom del tractament artístic de la geometria i el normativisme que posaren en l’avantguarda de l’art espanyol grups i moviments artístics com ara el Grup Parpalló, Antes del Arte o la primera exposició d’Art Normatiu a València.

Room Art 12 mesos; 12 artistes; 12 crítics compta amb la participació dels artistes següents: Ángel Pastor, Hugo Martínez, Miriam Moreno, José Luis Cremades, Agustín Serisuelo, Ana Esteve, Ferran Gisbert, Irene Pérez, Juan Ortí, Manuel Blázquez, Robert Ferrer i Silvia Lerín. Les obres de la mostra han estat analitzades pels crítics Amparo Zacarés, Áurea Ortiz Villeta, Álvaro de los Ángeles, Maite Ibáñez, Rosa Ulpiano, Irene Gras, Francisco Linares, Alba Braza, Pilar Tébar, José Luis Pérez Pont, Helena de las Heras i Marcelo Jaume.

Pots consultar més informació sobre l’exposició en la web www.roomart.es i més informació sobre el Centre de Documentació d’Art Valencià Contemporani en http://www.uv.es/icie/cdav.html.

infouniversitat © 2024 All Rights Reserved

Infouniversitat, periòdic digital de la Universitat de València. Disseny i edició digital: T. Gorria. Fotografia: Miguel Lorenzo. Correcció lingüística: Agustí Peiró. Edita: Universitat de València