logodreta

Més de quatre-centes persones en la Gala de l’Esport de la Universitat de València

Entrenadors dels equips esportius de la Universitat de València.

Entrenadors dels equips esportius de la Universitat de València.

REDACCIÓ. Les esportistes Mónica Merenciano i Carola González-King; l’entrenador Jesús Sanchis; i el periodista Luis Urrutia van ser homenatjats en la Gala de l’Esport organitzada per la Universitat de València el dimarts dia 20. En la cerimònia, a la qual van assistir més de quatre-centes persones i que va tindre lloc a la Sala d’Actes de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, també es van presentar els equips de la pròxima temporada.

Les quatre persones distingides ho han sigut pel seu historial esportiu i el seu compromís amb la institució acadèmica. Així, Mónica Merenciano, judoka valenciana tres vegades olímpica (medalla de bronze a Londres 2012), tres vegades campiona del món i campiona d’Europa, compagina els seus estudis amb l’esport d’alta competició des de molt primerenca edat i aquest reconeixement ha servit per animar-la a continuar en aquesta línia.

El rector de la Universitat, Esteban Morcillo, durant la seua intervenció en la Gala de l’Esport.

El rector de la Universitat, Esteban Morcillo, durant la seua intervenció en la Gala de l’Esport.

Per la seua banda, Carola González-King és estudianta i, des de la temporada 2006, jugadora de tenis de la selecció de la Universitat. Ha aconseguit quinze medalles d’or, una plata i un bronze en els campionats autonòmics (CAEU), sis ors, dues plates i tres bronzes en els nacionals (CEU). A més, González-King ha participat en cinc campionats internacionals en els quals ha aconseguit una medalla de bronze.

També es va retre homenatge a Jesús Sanchis, seleccionador de l’equip universitari des de la temporada 2008 i entrenador i tècnic de les escoles esportives de la Universitat de València. Una vocació que ha compaginat junt amb la seua tasca com a entrenador en el Terra i Mar, on ho ha estat durant més de trenta anys.

El quart reconeixement va ser per a Luis Urrutia, director i presentador de l’espai dedicat a l’esport universitari en La Taula, un programa esportiu que s’emet en 11TV, com a distinció pel seu suport en el foment i la difusió de l’esport universitari.

Públic assistent a la Gala de l’Esport.

Públic assistent a la Gala de l’Esport.

La gala va començar amb un reconeixement als esportistes de més de trenta disciplines que han participat en el Campionat Autonòmic d’Esport Universitari i en els Campionats d’Espanya Universitaris. També es va homenatjar els esportistes que han aconseguit excel·lents resultats a nivell internacional, com és el cas de les seleccions de frontenis, judo, pilota valenciana, rugbi masculí, taekwondo i voleibol masculí.

La gala es va tancar amb les paraules del rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, qui va destacar l’esport com un dels pilars de la Universitat i va agrair a tots els esportistes el seu esforç i compromís amb la institució, tot animant-los a continuar en la línia d’actuació que porten i a superar-se dia a dia.

L’acte també va comptar amb la presència del vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño; el director del Servei d’Educació Física i Esports, José Campos; i la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, María Teresa Girau.

 

infouniversitat © 2024 All Rights Reserved

Infouniversitat, periòdic digital de la Universitat de València. Disseny i edició digital: T. Gorria. Fotografia: Miguel Lorenzo. Correcció lingüística: Agustí Peiró. Edita: Universitat de València