logodreta

Tolerància zero a la violència contra les dones

Carmen Tomás, directora del Pla d’Igualtat.

REDACCIÓ. El pròxim diumenge 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra la Dona. La Universitat de València ha organitzat nombrosos actes culturals i educatius de prevenció i conscienciació social que s’allargaran fins la pròxima setmana. L’acte institucional tindrà lloc hui divendres a Rectorat on, a mig dia, se celebrarà una concentració silenciosa a les portes d’aquest edifici. Diumenge també hi haurà una concentració al Parterre, convocada pel moviment feminista de València. Els actes conclouran dijous 29 de novembre amb la presentació d’un estudi sobre adolescència i igualtat. El programa de Ràdio Universitat ‘La Finestra d’Igualtat’ ofereix aquesta setmana un ampli reportatge dedicat al Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra la Dona. Podeu escoltar-lo ací.

Així, la institució acadèmica, amb el seu compromís de Tolerància Zero davant la violència contra les dones, ha programat tot un seguit d’activitats que s’han iniciat aquest dilluns, 19 de novembre, amb la Jornada Violència i Dona al Centre Internacional de Gandia. La institució acadèmica, en compliment del I Pla d’Igualtat, a través de les Comissions d’Igualtat dels tres campus, ha programat dues setmanes d’activitats al voltant d’aquesta data, junt amb la Unitat d’Igualtat i el Vicerectorat de Cultura i Igualtat.

L’acte institucional es realitza divendres 23 de novembre, a partir de les 12:30 hores, amb una concentració silenciosa davant les portes de l’edifici de Rectorat. Tot seguit, al Saló d’Actes es farà entrega del II Premi Olimpia Arozena Torres. Gènere i Docència en l’Educació Superior. Posteriorment, Miguel Lorente Acosta, metge i professor universitari, qui ha estat fins fa un any delegat del Govern contra la violència de gènere i autor de llibres com ara Mi marido me pega lo normal. Agresión a la mujer: realidades y mitos i Los nuevos hombres nuevos: cómo adaptarse a los tiempos de igualdad, impartirà la conferència Violència de gènere. Societat i cultura.

Per a la segona setmana d’activitats està prevista una jornada temàtica al voltant de la violència de gènere, dilluns 26 de novembre, al Saló d’Actes de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, amb un concurs de microrelats audiovisuals, lectures dramatitzades, perfomances, etcètera.

Dimarts 27 de novembre es presentarà el microclúster Gènere, Sostenibilitat Social i TIC i es comptarà amb la presència de Cecilia Castaño, que impartirà la conferència Diversidad de género, innovación y sostenibilidad social.

El Campus dels Tarongers acollirà una jornada sobre assetjament sexual dimecres 28 de novembre, a les 9 hores, al Saló Ignacio Albiol de l’Edifici Departamental Occidental de la Facultat de Dret. A les 12:30 hores, al Campus de Burjassot-Paterna, al Saló d’Actes de la Biblioteca de Ciències Eduardo Boscà, es passarà el curtmetratge Pornobrujas, amb un debat i la presència de la guionista i productora Andrea Gautier; Paqui Méndez, coordinadora de Curtmetratges per la Igualtat; i Carmen Tomás, directora de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València.

Finalment, com a cloenda d’aquestes dues setmanes d’activitats al voltant del 25 de novembre, dijous 29 de novembre, a les 11 hores i a la Sala de Juntes de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, es presentarà l’estudi Adolescència i igualtat, a càrrec de la psicòloga Amparo Gabaldón.

La Universitat de València es compromet a mantindre i reforçar, en el II Pla d’Igualtat, que s’elaborarà el pròxim any 2013, les polítiques institucionals i les accions que garantisquen l’impuls de la transversalitat i de les conductes igualitàries entre dones i homes.

Totes les activitats es poden consultar en la web de la Unitat d’Igualtat.

 

infouniversitat © 2024 All Rights Reserved

Infouniversitat, periòdic digital de la Universitat de València. Disseny i edició digital: T. Gorria. Fotografia: Miguel Lorenzo. Correcció lingüística: Agustí Peiró. Edita: Universitat de València