logodreta

Els estudiants es posen en la pell de persones amb discapacitat en la Setmana per la Integració

REDACCIÓ. Tots iguals, tots diferents. Aquest era el lema sobre el qual han versat les activitats de la Setmana de la Universitat per la Integració, realitzades del 3 al 5 de desembre a la Facultat de Ciències Socials. Durant les jornades han tingut lloc xarrades, taules redones i diverses activitats culturals per a conscienciar la comunitat universitària sobre la importància de normalitzar la situació de les persones amb diversitat funcional.

Els tallers, especialment, han tingut un gran èxit. Dimarts de vesprada es van tractar els sistemes augmentatius i alternatius de comunicació per a les persones amb la parla molt limitada o, fins i tot, impossibilitada. A més, a l’exterior de la Facultat de Ciències Socials un grup d’estudiants va experimentar com percep el món una persona invident o que necessita la cadira de rodes per a desplaçar-se. Aquesta activitat va estar a càrrec de Rosa Quilis, tècnica de rehabilitació l’ONCE.

La Universitat de València és la universitat presencial espanyola amb major percentatge d’alumnes amb algun tipus de discapacitat en les seues aules. En el curs 2012-2013 hi ha un total de 1.050 estudiants matriculats amb diversitat funcional. El programa de Ràdio Universitat ‘Fes pinya’ ha dedicat aquesta setmana el seu espai a parlar de la integració de les persones discapacitades. Podeu escoltar-lo ací.

infouniversitat © 2021 All Rights Reserved

Infouniversitat, periòdic digital de la Universitat de València. Disseny i edició digital: T. Gorria. Fotografia: Miguel Lorenzo. Correcció lingüística: Agustí Peiró. Edita: Universitat de València