logodreta

‘Mindfulness’, o el benestar de la ment

REDACCIÓ. En una societat cada vegada més plural i oberta, amb la necessitat de triar entre cada vegada més opcions per al dia a dia, i en general preocupada pel context general de crisi econòmica, és més important que mai el benestar psíquic. El mindfulness, o atenció plena, és una pràctica cada vegada més seguida, que es relaciona amb la meditació però que també té aplicacions clíniques i científiques.

Aquesta qualitat de la ment que permet ser plenament conscients del moment present, sense pensar en qüestions passades o previsions futures, ha sigut tractada en el programa A fons de Ràdio Universitat (http://mediauni.uv.es/radio), dedicat a reflexionar sobre temes d’actualitat.

Edgar González, col·laborador de l’equip d’investigació del Departament de la Personalitat, Avaluació i Tractaments Psicològics de la Facultat de Psicologia de la Universitat de València, ha parlat sobre aquesta experiència que es practica des de fa més de dos mil cinc-cents anys. Pots escoltar el programa fent un clic ací.

L’especialista descriu el mindfulness d’acord amb la definició aportada pel metge valencià Vicente Simón: prestar atenció, cadascú, a tot el seu món interior. González destaca diverses aplicacions d’aquesta pràctica. Per exemple, en l’àmbit de l’estudi de la ment es pot relacionar amb la gestió emocional en xiquets, amb propostes com ara el Programa Aules Felices, que aplica principis de la psicologia positiva i té molts components del mindfulness. També en l’àmbit clínic està aplicant-se de manera incipient per part de diversos facultatius, segons Edgar González.

 

infouniversitat © 2024 All Rights Reserved

Infouniversitat, periòdic digital de la Universitat de València. Disseny i edició digital: T. Gorria. Fotografia: Miguel Lorenzo. Correcció lingüística: Agustí Peiró. Edita: Universitat de València