logodreta

L’Assemblea General d’Estudiants tria nous representants per als òrgans de coordinació

Membres de l’Assemblea General d’Estudiants (AGE) de la Universitat de València.

REDACCIÓ. L’Assemblea General d’Estudiants (AGE) de la Universitat de València ha renovat els seus òrgans de representació i ha nomenat com a nou coordinador Jordi Caparrós, claustral de Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA) per la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

Completen la mesa altres sis representants de l’estudiantat: Javier Bocero, del BEA, com a vicecoordinador; Ivan Mínguez, de l’AdR d’Història, com a secretari; Quique Rodríguez, membre de l’AdR de Filologia, Traducció i Comunicació i membre del BEA, com a tresorer. I com a vocals: Mireia Fernández, de l’AdR de Ciències Socials i membre del BEA; Luis Martínez i Roberto Asensi, de la Unió d’Estudiants Valencians.

L’AGE, amb cent cinquanta membres, és el màxim òrgan de representació estudiantil de la Universitat de València i està formada pels estudiants membres del Claustre i representants de les AdR dels centres universitaris.

El nou coordinador, Jordi Caparrós, en declaracions a Ràdio Universitat  ha apuntat que en l’Assemblea General d’Estudiants la política ha de quedar en segon pla i que s’ha de transmetre la veu de les assemblees interuniversitàries. “Nosaltres en l’AGE no anem a participar sols com a membres del BEA, sinó que estarem com a estudiants i intentarem dur la veu de les assemblees interuniversitàries al que és l’AGE i a tots els estaments que representa, perquè pensem que ja hi ha diferents estaments on la veu política de cada sindicat està representada, com ara el Claustre o les Juntes de Facultat, i per tant pensem que l’AGE no ha de ser política sinó apolítica”, ha explicat el nou coordinador.

La sessió per a la renovació es va celebrar la setmana passada al Campus dels Tarongers després que una anterior assemblea convocada a Burjassot abans de Pasqua no es poguera celebrar per falta de quòrum.

En l’acte van participar membres de les associacions Campus Jove, Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA), la Unió d’Estudiants Valencians (Uev), l’Associació Valenciana d’Estudiants de Farmàcia (Avef), Estudiantes por la Libertad i delegats de les AdR. L’associació A Contracorrent no hi va estar. El coordinador d’aquesta associació, Pablo Gallén, ha aclarit aquest posicionament respecte a l’AGE en explicar que des d’A Contracorrent veuen l’assemblea com “un òrgan sense cap utilitat, amb poc de finançament i que només s’utilitza per a donar-li un càrrec al coordinador de l’AGE”. Per a Gallén, el mateix coordinador “no té moltes funcions i entre les que té està la de representar els estudiants, però no sabem quina representativitat té eixa persona quan partim del fet que les bases de la democràcia no estan funcionant”.

Per la seua banda, Campus Jove, segona força de representació de l’estudiantat que fins ara havia exercit la coordinació de l’AGE, no formarà part de la mesa de coordinació. El seu representant, Rubén Ramírez, ha justificat aquesta decisió en el fet que la mesa no és representativa: “Pensem que l’associació majoritària ha optat per no comptar amb els estudiants i el nou coordinador electe ha eixit elegit pel vint per cent dels vots de l’assemblea. Només hi ha dues associacions de les dotze de la Universitat presents i en eixe context Campus Jove no pot estar en una mesa que no és plural ni participativa. Però, tot i això, ens hem presentat en comissions i anem a treballar activament en tot el que tinga a veure amb la Universitat i els estudiants”.

Els qui han mostrat la seua satisfacció per formar part de la mesa són els membres de la Unió d’Estudiants Valencians. El seu representant, Alejandro Gómez, ha explicat que “l’associació compta amb dos membres en la mesa de coordinació elegits després d’un acte realitzat, com tots els anys, de manera democràtica, i encara que alguns grups puguen sentir-se no integrats nosaltres sí que hem aconseguit representació i estem contents per això”.

El delegat del rector per als Estudiants, Daniel González, s’ha referit a la importància de l’Assemblea General d’Estudiants, on han d’estar representades totes les veus de la Universitat. Per a Daniel González, “l’AGE representa cinquanta mil estudiants i per tant hem d’apostar perquè siga una assemblea diversa, que represente totes les veus que estan a la Universitat, que aculla tota l’heterogeneïtat que suposa una comunitat tan àmplia i li done veu”.

El delegat s’ha referit també al treball que ara els toca desenvolupar als nous representants: “Han de consolidar l’Assemblea General d’Estudiants com el màxim òrgan de representació a la Universitat, tal com està reconegut tant per l’equip rectoral com per les diferents normatives de la Universitat”. González Serisola ha apuntat com una segona tasca important “fer d’altaveu de l’estudiantat i portar la seua veu i les seues reclamacions a tots els òrgans. D’aquesta manera també es faran corresponsables amb la Universitat en la presa de decisions, que és una de les coses que han de fer, treballar amb l’equip rectoral, arribar a acords i treballar en els òrgans de representació perquè d’aquesta manera es duguen endavant les mesures i iniciatives que puguen millorar el pas dels estudiants per la Universitat i la relació d’aquesta amb la societat”.

Daniel González ha indicat que el rector es reunirà amb ell i els representants de la nova mesa de coordinació en breu per tal de conéixer la nova configuració de l’AGE i començar a treballar.

En l’acte es van aprovar també els representants de diverses comissions, com ara la de Política Lingüística; la de Biblioteques i Documentació; la de Relacions Internacionals; la de Llengües Estrangeres; la Comissió Assessora d’Estudis de Grau; i la de Sostenibilitat. Es va deixar per a la pròxima sessió la creació d’una comissió de treball sobre l’informe Wert per tal de permetre una major participació de l’estudiantat.

Entre les funcions de l’AGE estan, tal com recullen els Estatuts de la Universitat, acordar i proposar les mesures que considere oportunes per a la millor defensa dels drets i interessos de l’estudiantat; coordinar les iniciatives que sorgisquen de les assemblees de centre; proposar la distribució del pressupost que a la Universitat es dedique a activitats esportives i culturals de l’alumnat; elegir o revocar els representants d’estudiants en les comissions d’universitat; elaborar i elevar propostes al Consell de Govern i al Claustre; participar en les comissions encarregades de la distribució de beques, ajudes i crèdits destinats als estudiants de la Universitat de València, entre altres.

Galeria d’imatges dels membres de l’Assemblea General d’Estudiants (AGE) de la Universitat de València.

 


infouniversitat © 2024 All Rights Reserved

Infouniversitat, periòdic digital de la Universitat de València. Disseny i edició digital: T. Gorria. Fotografia: Miguel Lorenzo. Correcció lingüística: Agustí Peiró. Edita: Universitat de València