logodreta

Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria a la Facultat d’Economia

REDACCIÓ. La Facultat d’Economia de la Universitat de València ha organitzat el XII Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria els dies 14 i 15 de maig. Aquest esdeveniment ha acollit tallers pràctics, conferències, espais per al networking i estands de les empreses i organitzacions participants. José Manuel Pastor, vicedegà de Pràctiques i Relacions amb l’Empresa i precursor del fòrum, destaca que aquest satisfà una demanda dels titulats i l’estudiantat, com és inserir-se professionalment en el mercat laboral de la millor manera possible.

“El fòrum ofereix un ampli ventall de possibilitats, més de cinquanta, com ara tallers per a elaborar currículums, millorar la marca personal, trobar treball, portals de beques, o programes d’ajuda a l’emprenedoria que presenten l’Ajuntament de València o la Conselleria”, ha destacat el precursor del fòrum.

No és que es facen ofertes laborals als estudiants, sinó que l’objectiu de la proposta de la Facultat d’Economia és presentar un conjunt d’activitats perquè l’estudiantat puga decidir millor les seues eixides professionals. Per exemple, “si es vol ser auditor, gestor administratiu, assessor fiscal, economista… O si es vol ser emprenedor, o si per contra es vol fer pràctiques. Tot aquest ventall d’activitats”, ha dit Pastor.

En Ràdio Universitat  el programa Ocupa’t ha realitzat una extensa informació sobre aquest fòrum, amb el testimoni de José Manuel Pastor. Pots escoltar el programa fent clic ací.

L’esdeveniment ha tingut lloc al vestíbul i en diverses sales de la Facultat d’Economia, al Campus dels Tarongers. El rector, Esteban Morcillo, va inaugurar les activitats.

Durant la seua intervenció, Esteban Morcillo va declarar que “la Universitat ha d’eixir reforçada d’aquesta crisi, hem de ser capaços de contribuir a tindre una joventut ben preparada i amb treball”. Per al rector, “l’atur és la principal preocupació de la societat, i la Universitat no pot ser aliena a aquest context”. Per això iniciatives com ara el Fòrum d’Ocupació mostren el compromís de la Universitat en aquest sentit. “Vosaltres sou la nostra aposta de futur, el futur de la societat. Confiem en les vostres iniciatives, en la vostra capacitat per a innovar”, va dir el rector als estudiants presents en la inauguració.

Esteban Morcillo també va rebutjar el tòpic que la universitat és una fàbrica de desocupats: “Això no és veritat. Està demostrat que com millor és la formació de les persones, la probabilitat de trobar treball és més gran”.

El Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria ha comptat amb diverses activitats paral·leles: l’àrea d’exposició amb els estands de les empreses i organitzacions participants, i espais per a les xarrades i els tallers organitzats. S’han realitzat tallers sobre temàtiques variades com ara l’elaboració d’un currículum, la preparació d’una entrevista de treball o les rutines per a exercir com a directius. A més, s’han oferit xarrades sobre ofertes internacionals de treball, claus per a desenvolupar carrera a Xina, adquisició d’habilitats emprenedores o consolidació de la marca personal. També s’han organitzat activitats innovadores per al networking, com l’Orxata Happy Hour, i les noves tecnologies, amb l’Orxata & tuits, o la creació d’un canal de Youtube específic sobre el fòrum, les quals tingueren un protagonisme especial.

 

Jukelab Musical SL, premi al millor projecte empresarial

D’altra banda, en el marc del XII Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria s’ha resolt el Premi al Millor Projecte Empresarial, adreçat a estudiants o egresats de la Facultat d’Economia, patrocinat per la Càtedra Bancaixa Joves Emprenedors-Universitat de València. El guardó ha recaigut en Jukelab Musical SL, una plataforma en línia per a facilitar la vida als grups de música, impulsar el talent i aportar una nova visió al sector. Es tracta d’una iniciativa de llançament de músics emergents, per a dotar-los d’eines i enllaços o links amb els quals es puguen donar a conéixer i generar vendes, amb el suport de les grans marques que aposten pel patrocini de campanyes concretes. Tot això vinculat a la I+D gràcies a un servei únic de predicció de música i recomanacions a mida.

infouniversitat © 2021 All Rights Reserved

Infouniversitat, periòdic digital de la Universitat de València. Disseny i edició digital: T. Gorria. Fotografia: Miguel Lorenzo. Correcció lingüística: Agustí Peiró. Edita: Universitat de València