logodreta

Aprendre a tindre el millor currículum

REDACCIÓ. Com elaborar un bon currículum o les habilitats que han de tindre els emprenedors. El XII Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de la Facultat d’Economia ha tractat aquests i altres temes d’interés per a l’estudiantat o aquelles persones acabades de titular.

Neus Lluch, consultora de selecció d’Adecco, en declaracions a Ràdio Universitat, sintetitza el més important a l’hora d’elaborar un currículum: “Sobretot és important que continga la informació necessària, que siga curt, ben estructurat i recent, amb una fotografia actual, i que incloga les dades acadèmiques actualitzades i sobretot verídiques”. També és molt important preparar les entrevistes de treball: “Llancem xicotets consells com ara la puntualitat, la vestimenta, la presència, saber comportar-se, gesticular… que poden ser útils”.

Una estudianta de Turisme, també en declaracions a Ràdio Universitat, explica així les seues necessitats: “Estic buscant el meu primer treball, i sempre està bé informar-se de primera mà per gent especialitzada, perquè hi ha molta informació al voltant del currículum però realment va bé una persona experta a la qual pugues preguntar”. Deixar-se assessorar per experts a l’hora de dissenyar un bon currículum pot motivar, en opinió d’una altra estudianta consultada per Ràdio Universitat, que les empreses “es puguen interessar en nosaltres, abans que en altres persones”.

Tens més informació sobre el XII Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria en el programa Ocupa’t de Ràdio Universitat. Fes clic ací.

El XII Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria també ha donat un gran protagonisme als emprenedors i les emprenedores, ja que, en opinió dels experts, oferir una idea innovadora és una bona opció en un context de crisi com l’actual.

Fabián Gómez, vicepresident de l’Associació de Joves Empresaris, explica les qualitats que ha de tindre una persona emprenedora: “Ser animada, creativa, perseverant, amb un afany d’aprenentatge constant”. Respecte a l’activitat a desenvolupar, “cal buscar un producte que no estiga en el mercat”.

 

Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria: les habilitats adquireixen un creixent protagonisme

Més de dos mil alumnes han participat en el XII Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, que ha reunit durant els dies 14 i 15 de maig dèsset empreses i organitzacions expositores, a més d’una àmplia oferta de tallers pràctics, conferències i actes diversos.

Professors universitaris, responsables d’empreses i especialistes en desenvolupament professional han explicat les habilitats necessàries per a començar a emprendre, a més d’enumerar competències com ara el treball en equip, l’autolideratge o la proactivitat, que cada vegada adquireixen un major protagonisme en els processos de selecció de les empreses.

S’han oferit també eines pràctiques per a la cerca d’ocupació com ara preparar una entrevista de treball o un currículum, treballar les habilitats que s’hauran d’aplicar en un lloc directiu, treballar el concepte de marca personal o conéixer les claus per a treballar a l’estranger.

S’han organitzat actes amb formats innovadors, com ara l’Orxata&Tweets, en el qual més de cent cinquanta persones es van reunir per a tuitejar les conferències presencials que es desenvolupaven. L’esdeveniment va ser trending topic nacional d’aquesta xarxa social. També hi ha hagut un espai per al networking, amb l’Orxata Happy Hour, i es va instal·lar un plató de televisió en el qual es gravaren entrevistes a tots els protagonistes per a ser publicades en un canal de Youtube.

Diverses companyies han explicat les possibilitats d’inserció professional que ofereixen. Adeit va organitzar dues taules redones en les quals s’explicava com els universitaris poden entrar en el món de l’empresa a través de les pràctiques.

A més, s’han exposat les professions d’assessor fiscal, economista, titulat mercantil i empresarial, gestor administratiu, consultor de banca personal o mediador d’assegurances, i del cooperativisme com a opció professional.

Paral·lelament, al llarg dels dos dies de durada del fòrum, han tingut lloc conferències com ara la del formador i coach Faus Olmos, l’expert en marca personal Chema Lamirán o el professor Ismael Quintanilla. El mediàtic “economista indignat” José María Gai de Liébana va oferir l’última de les xarrades prèvia a la clausura de l’esdeveniment.

En l’acte de clausura, presidit per la vicerectora de Postgrau de la Universitat de València, Rosa Marín, i el degà de la facultat, Vicent Soler, es va lliurar el Premi al Millor Projecte Empresarial del XII Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria, patrocinat per la Càtedra Bancaixa Joves Emprenedors, a Bandness, un sistema intel·ligent aplicat al món de la música. Van recollir el premi els seus promotors, Enrique Belenguer i Pau Maldonado.

El XII Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria estava organitzat per la Facultat d’Economia de la Universitat de València amb el patrocini de Consum, SabadellCAM, Associació Professional d’Assessors Fiscals de la Comunitat Valenciana i la Càtedra Bancaixa Joves Emprenedors de la Universitat de València, i comptava amb la col·laboració de la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació i l’Ajuntament de València a través de les regidories de Treball i Joventut. Les instal·lacions d’aquesta facultat al Campus dels Tarongers han acollit l’esdeveniment amb una àmplia oferta d’expositors, tallers i conferències per a informar els seus 9.500 estudiants de les possibilitats de desenvolupament professional tant a Espanya com a l’estranger.

 

infouniversitat © 2024 All Rights Reserved

Infouniversitat, periòdic digital de la Universitat de València. Disseny i edició digital: T. Gorria. Fotografia: Miguel Lorenzo. Correcció lingüística: Agustí Peiró. Edita: Universitat de València