logodreta

Els estudiants premiats pel seu rendiment acadèmic reben el reconeixement de la Universitat

Els estudiants reconeguts per la Universitat de València, amb Isabel Vázquez, vicerectora d’Estudis i Política Lingüística de la Universitat; la secretària general de la institució acadèmica, María José Añón; el delegat del rector per a Estudiants, Daniel González Serisola; i el representant de la Fundació Carmen Izquierdo Besante Monzó, Javier Pastor.

REDACCIÓ. Estudiants premiats per la Conselleria d’Educació, el Ministeri d’Educació i la Fundació Carmen Izquierdo Besante Monzó pel seu rendiment acadèmic han sigut els protagonistes d’un acte de reconeixement a càrrec de la Universitat de València aquest dilluns. L’acte va tindre lloc al Rectorat i va estar presidit per la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez.

 

“Estic content de tornar a la universitat pública en la qual vaig formar-me, i content amb la formació rebuda”, va dir Pablo La Parra Pérez, d’Història de l’Art, que ara està fent el doctorat a la Universitat de Nova York. Aquest exalumne, Premi Nacional a l’Excel·lència en el Rendiment Acadèmic Universitari del Ministeri d’Educació el curs 2009-2010, i també Premi al Rendiment Acadèmic Conselleria d’Educació curs 2010-2011, va encoratjar els alumnes de primer curs premiats presents en l’acte a “organitzar-se per a no deixar que es desmantelle el sistema educatiu”. “Que no perdeu l’oportunitat de defendre aquest model educatiu”, els va encoratjar.

Taula d’intercanvi d’impressions, moderada per Isabel Vázquez, entre els estudiants, els exestudiants i els dirigents universitaris.

Aquestes declaracions es van produir en una taula posterior al lliurament dels reconeixements per part de la Universitat i la Fundació, entre alumnes de primer premiats per la Fundació Carmen Izquierdo Besante Monzó i els premiats pel Ministeri d’Educació i la Conselleria d’Educació. També hi participaren Isabel Vázquez; la secretària general de la Universitat de València, María José Añón; el delegat del rector per a Estudiants, Daniel González Serisola; i Javier Pastor, en representació de la Fundació Carmen Izquierdo Besante Monzó.

Els estudiants van exposar els seus punts de vista sobre diversos temes que els preocupen, com ara la situació en què es troba el model d’educació pública, la millora de la docència en valencià, la necessitat de generar una xarxa que facilite les sinèrgies entre estudiants premiats o el sistema d’oposicions actual, entre altres.

Lliurament de reconeixements a un dels estudiants de la Fundació Carmen Izquierdo Besante Monzó.

Carlos Jovaní Gil, de Geografia, distingit amb els premis del Ministeri i de la Generalitat, va recordar la seua experiència positiva a la Universitat, si bé “hauria volgut que m’hagueren donat més importància en acabar la carrera”, i va demanar la creació d’una xarxa d’antics estudiants o alumnes que servisca com a punt de trobada professional i per a llançar o intercanviar iniciatives. També va recordar que sempre ha demanat estudiar en valencià i ha tingut dificultats a fer-ho.

Isabel Vázquez va destacar “la vàlua acadèmica d’estudiants que en el seu moment van ser de la Universitat i que han rebut diversos reconeixements per part del Ministeri o la Conselleria”, així com la dels millors estudiants de primer any de carrera. La vicerectora d’Estudis i Política Lingüística va manifestar que “la Universitat se sent molt orgullosa de tots vosaltres i espera que vosaltres també ho estigueu”.

María Luisa García López, mestra d’Educació Primària que va rebre el Certificat de la Conselleria d’Educació en els Premis al Rendiment Acadèmic, va remarcar les dificultats per a obtindre treball i les dificultats del sistema d’oposicions de la Generalitat, així com el funcionament de les borses de treball. “També agraïsc al rector el reconeixement i el fet de dur-nos ací, per a voler-nos reconéixer el rendiment acadèmic”, va dir l’exestudianta, la qual afegí: “He pogut estudiar la carrera quan era més major, i haver obtingut aquests reconeixements és un impuls”.

Daniel González, delegat del rector per a Estudiants, també va remarcar l’agraïment de la institució acadèmica als estudiants i estudiantes premiats i va instar aquells que ja han finalitzat els estudis a no perdre el contacte amb la Universitat, tot recordant l’existència de l’Associació d’Antics Alumnes.

Ayna Reynés, qui va cursar Filologia Francesa i obtingué l’accèssit en els Premis del Ministeri d’Educació, va apuntar la necessitat de no perdre l’esperança en un model millor i les dificultats per a trobar faena a què s’enfronten hui els i les joves una vegada acabats els estudis. “No és fàcil quan ixes de la Universitat. Anar-se’n fora no és una solució, també s’ha de lluitar des de dins. No hem de perdre l’esperança”, va remarcar.

Lucía Asensi Bernardí, exestudianta de Farmàcia distingida amb el Certificat en els Premis al Rendiment Acadèmic de la Generalitat Valenciana, va reivindicar el valor de l’educació rebuda a la Universitat de València. “No estic d’acord quan es parla que no estem ben formats. Jo he estat a Bèlgica i he explicat més que he rebut. Estic molt contenta amb el que he aprés, he tingut bons professors”. A més, Asensi va recordar que per a les eixides al món laboral “hi ha coses que es poden fer des de primer, perquè si no, quan arribes a quart, et pots trobar que et preguntes: i ara què?”.

Per la seua banda, Rafael Medina, exestudiant de Farmàcia i també premiat per la Generalitat, va animar els estudiants perquè comencen a moure’s. “Porteu ja molt, però vos falta molt”.

El Ministeri d’Educació va lliurar els Premis Nacionals a l’Excel·lència en el Rendiment Acadèmic del curs 2009-2010 el passat 4 de juny. De la Universitat de València van rebre aquest reconeixement Carlos Jovaní Gil (Premi Nacional en Geografia); Pablo La Parra Pérez (Premi Nacional en Història de l’Art); i Ayna Reynés Linares (Accèssit en Filologia Francesa).

A més, la Conselleria d’Educació va premiar Carlos Jovaní Gil (Geografia); Pablo La Parra Pérez (Història de l’Art); Mercè Gomar Alba (Biologia); i Rafael Medina González (Farmàcia); i va atorgar certificat d’acreditació a Lucía Asensi Bernardí (Farmàcia) i María Luisa García López (mestra d’Educació Primària). L’acte de lliurament va tindre lloc el 21 de febrer de l’any passat.

 

Fundació Carmen Izquierdo Besante Monzó

La Fundació Carmen Izquierdo Besante Monzó ha concedit un premi al millor expedient acadèmic de primer curs d’Estudis de Grau del curs 2011-2012 de cada branca de coneixement. Els guardonats han sigut: Fernando Romero López (Física, Ciències); Cristina Zapata de Miguel (Psicologia, Ciències de la Salut); Belén Uriol Balbín (Enginyeria Química, Enginyeria i Arquitectura); Laura Miñano Mañero (Traducció i Mediació Interlingüística-Anglés, Arts i Humanitats); i Salvador Jesús Tormo Pruñonosa (ADE-Dret, Ciències Socials i Jurídiques).

Es tracta d’una entitat en el patronat de la qual estan el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i representants d’altres centres educatius de València. La fundació va nàixer com a conseqüència del patrimoni derivat d’una herència. Els premis –no beques– atorgats als estudiants que han acabat primer curs a la Universitat són, també, pel seu rendiment acadèmic.

A més del reconeixement acadèmic, en el cas del Ministeri els premis estan dotats amb 3.300 euros i l’accèssit amb 2.200. La Conselleria atorga 3.100 euros només als premiats. La Fundació Carmen Izquierdo Besante Monzó va concedir 500 euros a cadascun dels millors expedients en l’acte de dilluns.

Galeria d’imatges amb els estudiants premiats.

 

infouniversitat © 2024 All Rights Reserved

Infouniversitat, periòdic digital de la Universitat de València. Disseny i edició digital: T. Gorria. Fotografia: Miguel Lorenzo. Correcció lingüística: Agustí Peiró. Edita: Universitat de València