logodreta

Música, teatre, cinema, exposicions, pilota… per a donar-te la Benvinguda

Els Catarres.

LORENA HERNÁNDEZ-REDACCIÓ. Durant les pròximes setmanes la Universitat de València acollirà en diversos espais un ampli programa d’actes (música, teatre, cinema, exposicions…) amb motiu del Festival de Benvinguda, una porta oberta per tal que l’estudiantat puga conéixer l’oferta d’activitats socioculturals de la institució acadèmica. Els actes comencen aquest dissabte 12 d’octubre a la nit, a l’Espai Rambleta de València, amb el concert de Sr. Chinarro + Pau (LHR DJ set).

Els diners recaptats per les entrades dels tres concerts de Benvinguda (aquest i els dels pròxims dies 17 i 18 d’octubre) seran destinats a la campanya Pobresa Zero, una iniciativa impulsada per la Coordinadora Valenciana d’Organitzacions no Governamentals per al Desenvolupament, que aglutina prop de dues-centes organitzacions que des de diferents àmbits lluiten per l’eradicació de la pobresa. Les activitats del Festival estan organitzades pel Servei d’Informació i Dinamització i per la Delegació per a Estudiants de la Universitat de València, i compten amb la col·laboració de diversos serveis universitaris, com també de la Fundació General de la Universitat, el Col·legi Major Rector Peset, l’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero i els ajuntaments de Burjassot i d’Ontinyent.

A més de Sr. Chinarro, formació a la qual se li dedica una entrevista en aquest número d’Infouniversitat, el Festival de Benvinguda compta enguany amb una àmplia oferta d’actuacions musicals. Miss Caffeina, Mox Nox, La Pegatina, Mafalda, Nanai… I dues formacions catalanes, Txarango i Els Catarres. Dos grups que actuaran el pròxim 17 d’octubre a la Sala Noise de València a partir de les 21:30 hores, i que tenen en comú el potent directe que farà ballar tota l’assistència, com ha comentat Èric Vergés, cantant i guitarra d’Els Catarres: “Busquem el mateix en el directe, que és passar-ho bé i que la gent també s’ho passe bé, fer una festa del concert”. Aquest grup es va fer conegut a través de YouTube amb la seua cançó Jenifer, que ha aconseguit més de dos milions de visites.

Mafalda.

Per la seua banda, Txarango, després de tres anys de trajectòria, ha sabut trobar el seu lloc en el panorama musical, la qual cosa els ha permés viatjar per tota Europa, com ha assenyalat el cantant del grup Alguer Miquel: “Ens vam posar el repte de veure fins on ens duia la música i hem conegut el País Valencià, que ha estat com casa nostra aquest estiu, a més d’estar a Alemanya, Holanda, Anglaterra, França, Dinamarca… Una experiència brutal”.

Una àmplia oferta musical que, com ha comentat el delegat del rector per als Estudiants, Daniel González Serisola, s’ha triat tenint en compte els grups que actualment sonen més i que més escolta el públic jove: “La gent que participe en el Festival de Benvinguda s’ho va a passar bé, és una programació divertida, amb una càrrega cultural molt gran, i és important que l’estudiantat s’implique, perquè a més és una manera de conéixer la Universitat des d’una altra vessant”.

La Pegatina.

Tota la informació sobre el Festival de Benvinguda, així com les entrevistes amb Antonio Luque, Txarango i Els Catarres, es poden trobar en el programa A Fons Cultural  de Ràdio Universitat d’aquesta setmana. Es pot escoltar fent clic ací.

 

Música al Botànic, Rector Peset, Gandia i el Palau

La programació musical del Festival de Benvinguda no acaba amb els Concerts de Benvinguda. Així, el Jardí Botànic acollirà una actuació de Barretjazz Ensemble, dins del cicle Jazz al Botànic 2013, dissabte 19 d’octubre a les 19:30 hores. Pájaro. Andrés Herrera es podrà escoltar dijous 17 d’octubre a les 19.30 hores. El 15 d’octubre hi haurà els Concerts de Tardor 2013, amb el Cicle Joves Intèrprets de CulturArts Música a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset.

D’altra banda, el concert d’obertura del curs acadèmic 2013-2014, a càrrec de l’Orfeó Universitari de València, tindrà lloc divendres 18 d’octubre al Teatre Serrano de Gandia i dimecres 23 al Palau de la Música de València.

 

XVIII Mostra de Teatre Universitari

La Benvinguda pretén obrir una finestra a la ciutadania per a compartir entre l’estudiantat i la societat l’ampli ventall d’activitats i d’espais de la Universitat de València destinats a difondre i produir cultura. En aquest sentit, el Festival també inclou entre les seues activitats la XVIII Mostra de Teatre Universitari.

Així, es podrà assistir a la representació de tres obres en moments diferents, a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau. Organitzades per l’Aula de Teatre, són Abelles, de Las Federicas, a càrrec d’Assaig. Grup de Teatre de la Universitat de València (dies 16, 17, 18 i 21 d’octubre); D’una vella i encerclada terra, de Salvador Espriu, a càrrec de l’Aula de Teatre de la Universitat de Barcelona (22 d’octubre); i Cos a cos, de Juan Luis Mira, la qual serà estrenada per Teatre Universitari de la Universitat d’Alacant dimarts 23 d’octubre.

 

Exposicions

Pel que fa a l’àmbit expositiu, dins de la programació del Festival de Benvinguda es pot veure una àmplia i variada mostra. Així, l’exposició d’Antonio Ferri Del Abstracto al Quattrocento (Col·legi Major Rector Peset); Darwin i Galileu a través del còmic, de Jordi Bayarri (Palau de Cerveró); Rehogar 5. Solucions per a l’hàbitat a partir de residus (Jardí Botànic); i La Universitat de València i els seus entorns naturals: Parc Natural del Túria (Centre Social La Canyada).

Una peça que es pot veure a Rehogar, al Jardí Botànic.

Igualment, es podran veure les mostres La Universitat de València i els seus entorns naturals: L’Horta de València (també al Botànic); L’Habitatge Temporal. L’Home i la Pedra, a la Facultat de Farmàcia; Pop Up València: reactiva la ciutat (Centre Cultural La Nau); Infància, salut i malaltia. El Dr. Ramón Gómez Ferrer (Palau de Cerveró); i OPS/El Roto/Rábago. Un viatge de mil dimonis (i un parell d’àngels), també a la Nau.

Des del dilluns 14 d’octubre el Campus dels Tarongers acollirà la mostra Art Públic/Universitat Pública. XVI Mostra d’Art Públic de Joves Creadors. Es tracta d’una exposició d’intervencions artístiques de caràcter efímer amb motiu de l’obertura de la qual hi haurà una conferència de l’artista Eduardo Hurtado i una visita a les instal·lacions.

 

Pilota valenciana

Dijous 17 d’octubre tindran lloc les partides de pilota valenciana de la Benvinguda 2013, a partir de les 17 hores, al trinquet de Pelaio. Així, Ricard-Dorin/Punxa-Canari per una banda, i Genovés II-Santi/Nacho-Carlos, d’una altra. L’entrada a les partides és gratuïta amb carnet universitari.

Cinema

El Festival de Benvinguda del curs 2013-2014 també inclou una àmplia programació de cinema, amb la projecció de la pel·lícula El último hombre sobre la Tierra, de Sydney Salkow (1964), a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació; a més de la prèvia del Festival de Migmetratges La Cabina.

Al seu torn, al Centre Cultural Tívoli de Burjassot també hi haurà cinema en valencià. Concretament, els dies 15 i 30 d’octubre.

 

Ontinyent

El Campus d’Ontinyent de la Universitat de València acull diversos actes amb motiu del Festival de Benvinguda. Així, l’exposició Les fosses de l’oblit, d’Eloy Alonso, al MAOVA, entre el 22 d’octubre i el 16 de novembre; i cinema en valencià, al Cineàpolis-El Teler de la capital de la Vall d’Albaida, en huit sessions.

 

Antologia

L’Aula de Poesia de la Universitat acollirà, divendres 18 d’octubre, la presentació de l’antologia Perles de la nit. Poetes andalusines, a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset.

Igualment, dissabte 19 hi ha convocada la Manifestació contra la Pobresa, amb eixida a la plaça del Parterre de València.

 

infouniversitat © 2024 All Rights Reserved

Infouniversitat, periòdic digital de la Universitat de València. Disseny i edició digital: T. Gorria. Fotografia: Miguel Lorenzo. Correcció lingüística: Agustí Peiró. Edita: Universitat de València