logodreta

Veus i mirades per la conservació de l’Horta de València

EL LIBRO VEUS PER L'HORTA DISEÑADO POR EL ESTUDIO MENTA

REDACCIÓ. La Punta, Vera o Campanar són parts de l’Horta de València que els últims anys han anat desapareixent com a conseqüència de diverses actuacions urbanístiques. Per a mantindre obert el debat sobre el valor de l’horta com a espai natural i alhora productiu, la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València i la delegació del CSIC a la Comunitat Valenciana han coordinat la publicació del llibre Veus per l’Horta.

José Penalba, Carles Francesc, Ferran Montenegro, Juan Carlos Cárdenas, José Aleixandre, Mónica Torres, José García Poveda, Tania Castro, José Jordán, Mikel Ponce, Vicent Bosch, Jesús Císcar, Eva Máñez, Kai Försterling i Miguel Lorenzo són els fotoperiodistes que participen en el llibre amb les seues instantànies. El seu treball en diversos mitjans de comunicació durant anys els ha permés oferir un conjunt d’imatges molt variat que mostra una realitat canviant com és l’horta.

El llibre, editat per Publicacions de la Universitat de València, ha aparegut enguany en el marc del VLC/Campus, Valencia International Campus of Excellence, finançat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. Com a complement de l’obra, i per a comptar amb les idees del ciutadans, s’ha obert el bloc www.veushorta.blogs.uv.es, en el qual s’exposa el projecte i es poden trobar alguns dels capítols i l’índex amb tots els continguts del llibre. La publicació, que s’emmarca en l’estratègia de sostenibilitat d’ambdues universitats, va ser presentada recentment a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, en una taula redona que comptà amb les intervencions del vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño; la vicerectora d’Alumnat i Extensió Universitària de la Universitat Politècnica de València, María Victoria Vivancos; el coordinador institucional de la delegació del CSIC a la Comunitat Valenciana, José Pío Beltrán; el catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de València, Joan Romero; i el fotoperiodista Miguel Lorenzo.

Amb prop de dues-centes pàgines i un disseny molt acurat d’Estudio Menta, en el qual té un pes molt destacat la fotografia, Veus per l’Horta ha estat coordinat per les periodistes Maria Josep Picó i Magda R. Brox, i els fotoperiodistes Tania Castro i Miguel Lorenzo, i està editat en valencià, de fet compta amb la col·laboració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Un apèndix final recull tots els textos en castellà. L’obra s’estructura en quatre grans apartats: Una visió personal, Economia i societat, Patrimoni i Horta viva.

Recull un total de trenta-huit textos d’escriptors i periodistes (Manuel Vicent, Alfons Cervera, Fernando Delgado, Emili Piera i Carme Miquel, entre altres); d’un amplíssim grup de professors i investigadors de les tres institucions promotores de la publicació (Carles Sanchis Ibor, Joan Romero, Luis Navarro, Josep Sorribes, J. Miguel del Rey, Carmen Benedito…); de diversos especialistes d’altres institucions (Javier Pastor Madalena, Ricardo Sanmartín Arce…); i d’aportacions inclús des del camp de la gastronomia del cuiner Ricard Camarena i el periodista Alfredo Argilés.

infouniversitat © 2024 All Rights Reserved

Infouniversitat, periòdic digital de la Universitat de València. Disseny i edició digital: T. Gorria. Fotografia: Miguel Lorenzo. Correcció lingüística: Agustí Peiró. Edita: Universitat de València