logodreta

Fotoperiodistes valencianes recopilen en ‘Diverses. Històries de dones’ seixanta-sis fotografies d’onze dones allunyades de l’estereotip social

_ML04378

Fotoperiodistes i dones participants en l’exposició Diverses, al Claustre de la Nau, amb el vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño. Foto: Miguel Lorenzo

REDACCIÓ. El Centre Cultural La Nau acull des d’aquest dimarts l’exposició Diverses. Històries de dones, una mostra del col·lectiu Objectives de fotoperiodistes valencianes que recopila en seixanta-sis fotografies la història gràfica d’onze dones allunyades de l’estereotip social. L’exposició està organitzada i produïda pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València.

Les onze dones fotoperiodistes del col·lectiu Objectives han dut a terme un seguiment intensiu a les rutines de les protagonistes per a una mostra de caràcter itinerant que realitza a València la seua primera parada i que s’emmarca dins de les activitats del 8M, Dia Internacional de la Dona.

La mostra es podrà visitar en un lloc emblemàtic de la Nau, el Claustre, fins el pròxim 26 d’abril i al voltant de l’exposició es desenvoluparan una sèrie d’activitats paral·leles, com ara una taula de debat que el 20 d’abril comptarà amb la participació de la periodista Rosa María Calaf i de la tres vegades guanyadora del World Press Photo Lorena Ros. Posteriorment, l’exposició recorrerà diverses ciutats d’Espanya durant aquest any.

Diverses. Històries de dones és el segon projecte conjunt d’aquest col·lectiu de dones fotoperiodistes valencianes, després de DonesxDones, la mostra homenatge a les dones treballadores del Mercat Central que va acollir el 2014 aquest edifici singular de la ciutat de València.

 

Les fotoperiodistes i les protagonistes

Mónica Torres (El País), Emma Ferrer (agències), Eva Máñez (Valencia Plaza, FAV i agències), Consuelo Chambó (freelance), Provi Morillas (Levante-EMV), Almudena Torres (agències), Eva Ripoll (Palau de la Música de València i freelance), Amparo Simó (diari Marca i freelance), Irene Marsilla (Las Provincias), Raquel Abulaila (Diputació de València) i Marga Ferrer (Levante-EMV, editorials i 360gradospress.com) són les onze fotoperiodistes que participen en la mostra.

Elles plasmen a través del seu objectiu la vida d’Aïssatou, senegalesa que busca un lloc en la nostra societat sense perdre les seues senyes d’identitat; d’Esther, una violinista punk de l’Orquestra de València; de Maleni, gitana que va a la universitat i que trenca els prejuís de la societat envers els gitanos; de Begoña, una camionera, una dona amb professió d’home; de Paca, amb sis fills, deu néts i un marit que l’acompanya des de fa cinquanta anys; de Fide, una persona que lluita de manera constant per trobar respostes a la seua malaltia rara; d’Elvira, una dona amb osteogènesi imperfecta (ossos de cristall); de Maider, una futbolista i institució en el món del futbol femení; de Rosa, agricultora, mare emprenedora i lluitadora; d’Elena, una odontòloga cooperant, compromesa i solidària amb qui més ho necessita; de Paula, activista de classe mitjana, treballadora i mare soltera que lluita contra el desnonament.

 

Objectives, en format blog i ‘making of’

La pàgina web d’aquest col·lectiu de dones fotoperiodistes (http://donesobjectives.com) funciona també com a quadern de bitàcola de l’experiència i inclou un vídeo amb el making of de la gestació del projecte i el dossier de l’exposició.

Galeria dìmatges. Fotos: Miguel Lorenzo

infouniversitat © 2021 All Rights Reserved

Infouniversitat, periòdic digital de la Universitat de València. Disseny i edició digital: T. Gorria. Fotografia: Miguel Lorenzo. Correcció lingüística: Agustí Peiró. Edita: Universitat de València