logodreta

Març per la Igualtat finalitza amb més de trenta activitats de sensibilització

 

<img class=”size-full wp-image-8729″ alt=”Fotograma del vídeo sobre la farmacèutica Josefa Barba que es va presentar en la jornada del Campus de Burjassot-Paterna Igualtat en la ciència: ahir i hui.” src=”http://infouni.blogs.uv.es/files/2015/03/0.jpg” width=”800″ height=”447″ /> Fotograma del vídeo sobre la farmacèutica Josefa Barba que es va presentar en la jornada del Campus de Burjassot-Paterna Igualtat en la ciència: ahir i hui.

PAU SERRANO. Un any més, la Universitat de València ha impulsat durant el mes de març tota una sèrie d’activitats dirigides a sensibilitzar la comunitat universitària sobre les desigualtats i les discriminacions per gènere que encara resten en la societat.

Enguany s’han realitzat més de trenta activitats en tots els campus, organitzades tant per col·lectius estudiantils com pel professorat, l’Aula de Música, l’Aula de Cinema, el Vicerectorat de Cultura i Igualtat o la Facultat de Ciències Socials. També les activitats de la Facultat d’Economia, les Comissions d’Igualtat del Campus de Burjassot-Paterna o el SeDI han omplit de contingut feminista els espais de la institució acadèmica.

 

Les fotoperiodistes autores de l’exposició Diverses que es pot veure a la Nau fins el 26 d’abril.

Les fotoperiodistes autores de l’exposició Diverses que es pot veure a la Nau fins el 26 d’abril.

Aquesta darrera setmana de març es realitza un taller sobre els trastorns de la conducta alimentària amb la participació d’integrants de la Federació de Dones Joves. El cuerpo como objeto y cosificación. Una aproximación a los problemas alimentarios era el taller organitzat a la Facultat de Magisteri ahir dimecres 25 de març amb l’objectiu de visibilitzar i sensibilitzar sobre aquest greu problema que pateix cada vegada més gent jove, sobretot les dones. María Jesús Girona Magraner era l’encarregada de dinamitzar i conduir la sessió. Girona és presidenta de la federació, activista, feminista i amb un currículum extens en matèria d’educació, gènere i salut, i en l’actualitat també investiga sobre els trastorns de la conducta alimentària.

Acte institucional de celebració del 8 de Març a la Universitat de València.

Acte institucional de celebració del 8 de Març a la Universitat de València.

El Campus de Burjassot-Paterna ha estat un altre dels escenaris on s’han desenvolupat algunes de les últimes activitats del Març per la Igualtat: el lliurament del premi de fotografies Consciencia’t exposades al vestíbul de la Facultat de Farmàcia i la jornada Igualtat en la ciència: ahir i hui. Una jornada que va apropar el públic assistent a la vida de Josefa (Pepita) Barba-Gosé Flexner (Barcelona, 1903-Filadèlfia, 2000), a partir del vídeo The two scientific lives of Josefa Barba (2014), en el qual es narra la insòlita trajectòria de la farmacèutica Josefa Barba-Gosé Flexner. Álvar Martínez Vidal (Universitat de Valencia) i Empar Pons Barrachina ens acostaren a la biografia d’aquesta dona. Tot seguit Carmen Nájera, especialista en Química Orgànica, reconeguda a nivell mundial, va impartir la conferència Contribución de las mujeres en la historia de la química. Finalment, es va visionar el vídeo protagonitzat per Emma Watson HeforShe, d’ONU Women.

Activitat del Març per la Igualtat. Recital de poesia acompanyat de música i pintura.

Activitat del Març per la Igualtat. Recital de poesia acompanyat de música i pintura.

Albert Nobbs i Los chicos están bien han estat els dos darrers films dels cicles especials de la programació que l’Aula de Cinema havia preparat per al mes de març i que s’han visionat al Col·legi Major Rector Peset i al Palau de Cerveró. El gènere camuflat i La maternitat a debat han estat els dos cicles amb perspectiva de gènere per a commemorar el 8 de Març.

Exposició Diverses, al Claustre del Centre Cultural La Nau.

Exposició Diverses, al Claustre del Centre Cultural La Nau.

Tot i que acaba el mes de març, l’exposició Diverses, que es pot visitar al claustre del Centre Cultural La Nau fins el proper 26 d’abril, acollirà una jornada sobre gènere i fotoperiodisme el 20 d’abril amb la participació de la periodista Rosa Maria Calaf.

 

infouniversitat © 2021 All Rights Reserved

Infouniversitat, periòdic digital de la Universitat de València. Disseny i edició digital: T. Gorria. Fotografia: Miguel Lorenzo. Correcció lingüística: Agustí Peiró. Edita: Universitat de València