logodreta

Dotze titulats de la Universitat, Premis Nacionals Fi de Carrera

 Jorge Villagrasa (primer per la dreta), llicenciat en Economia per la Universitat i Premi Nacional Fi de Carrera 2010-2011, en el moment de rebre el guardó, dimarts 28 d’abril a Madrid.

Jorge Villagrasa (primer per la dreta), llicenciat en Economia per la Universitat i Premi Nacional Fi de Carrera 2010-2011, en el moment de rebre el guardó, dimarts 28 d’abril a Madrid. Foto de portada:Alguns dels guardonats de la Universitat de València que han rebut del Ministeri d’Educació els Premis Nacionals Fi de Carrera 2010-2011, amb la vicerectora d’Estudis de Grau i Política Lingüística, Isabel Vázquez. Jesús Sanchis Chordà, diplomat en Nutrició i Dietètica i Menció, al mig de la imatge.

 

REDACCIÓ. “Rebre un Premi Nacional Fi de Carrera és un reconeixement estatal que significa que el Ministeri d’Educació valora el nostre esforç. És un orgull aconseguir-lo, i és un reconeixement al meu esforç i el de la meua família”. Jorge Villagrasa, llicenciat en Economia el curs 2010-2011, és Premi Nacional Fi de Carrera, un dels dotze titulats de la Universitat de València que han rebut aquest guardó que atorga el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. La de València ha sigut la segona universitat de tot Espanya en nombre de premiats.

Jesús Sanchis Chordà, diplomat en Nutrició i Dietètica, ha rebut un altre d’aquests premis, en la categoria de Menció. “Voler és poder. Mai no m’hauria imaginat rebre’l, i és el resultat del treball diari, de molt d’esforç, de passió, perseverança i constància per aconseguir-ho, a més del suport d’altres persones. És el resultat d’un esforç diari, que no es planifica”.

Francisca Díaz, Premi Nacional d’Empresarials, i Jorge Villagrasa, amb el degà de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, Vicent Soler.

Francisca Díaz, Premi Nacional d’Empresarials, i Jorge Villagrasa, amb el degà de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, Vicent Soler.

Dels guardonats amb els Premis Nacionals Fi de Carrera, quatre han rebut el premi nacional, cinc han obtingut mencions i tres accèssits. Els premis, a banda del reconeixement, han sigut de 3.300 euros en la categoria nacional i de 2.500 en les mencions i els accèssits. Per al conjunt de les universitats espanyoles s’han lliurat 161 premis. L’acte de lliurament va tindre lloc a l’Auditori Nacional de Madrid el passat dimarts 28 d’abril i estava presidit pel secretari general d’Universitats, Juan Manuel Vázquez. Hi va assistir la vicerectora d’Estudis de Grau i Política Lingüística de la Universitat, Isabel Vázquez.

L’absència del ministre d’Educació, José Ignacio Wert, ha sigut criticada per alguns dels guardonats que també han manifestat el seu descontent pel retard en el lliurament, ja que es tracta de titulats del curs 2010-2011. En aquest sentit, alguns dels premiats han creat una associació amb la qual pretenen donar visibilitat a la situació acadèmica i professional d’estudiants amb els millors expedients.

Francisca Díaz, Premi Nacional d’Empresarials, en declaracions a Ràdio Universitat, apunta que el premi és un reconeixement al seu esforç, però que no ha de ser l’única acció del Ministeri: “Defenem l’ensenyament públic i que la inversió que fan l’Estat i el Ministeri per a formar-nos no provoque una fuga de cervells”. En la mateixa línia, Dolores García, Premi Nacional en Filologia Hispànica, en declaracions a Ràdio Universitat ha destacat: “És un moment emocionant, encara que notàrem l’absència del màxim representant del Ministeri d’Educació”. L’exestudianta de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació explica com va sorgir l’associació La Facultad Invisible, una de les iniciatives posades en marxa pels premiats: “Ens posàrem en contacte i férem l’associació, que pretén ser un lobby per a col·laborar amb les diverses institucions de l’ensenyament superior i el Govern, i veure què es pot canviar, amb l’objectiu de millorar el sistema universitari espanyol”.

“Un premi que s’aconsegueix per uns estudiants l’any 2010-2011 no pot ser que es lliure l’any 2015. Perquè l’estudiantat puga accedir a places, beques, màsters, un lloc de treball…, si et donen el premi quatre anys després, t’estan valorant, però no t’han ajudat, i en part es perd el sentit dels premis”, ha destacat Jorge Villagrasa. “Per això, alguns premiats hem creat, de manera organitzada, democràtica, l’associació i hem demanat que les coses es facen d’una altra manera. Tenim ja els premis i els diners, però com a ciutadans creiem que hauria de ser d’una altra manera”, destaca aquest guardonat amb un accèssit, qui també creu que el ministre d’Educació, José Ignacio Wert, hauria d’haver acudit a l’acte.

Jesús Sanchis comparteix aquesta línia: “Els premis han arribat amb quatre anys de retard. S’haurien d’haver publicat l’any següent a concedir-se, perquè a efectes de premis, currículum, beques que hem pogut sol·licitar… tindre aquesta menció suma. Quatre anys són molt de temps”.

Jorge Villagrasa, amb el diploma que el reconeix com a Premi Nacional Fi de Carrera 2010-2011.

Jorge Villagrasa, amb el diploma que el reconeix com a Premi Nacional Fi de Carrera 2010-2011.

Els premiats de la Universitat, segons publica el BOE, són José Aguilar Rodríguez (Premi Nacional en Biologia), Fernando Hueso González (Premi Nacional en Física), Francisca Díaz Torres (Premi Nacional en Ciències Empresarials), Dolores García Almudéver (Premi Nacional en Filologia Hispànica), Mireia Crispín Ortúzar (Menció en Física), Héctor Sánchez Iranzo (Menció en Bioquímica), Jesús Sanchis Chordà (Menció en Nutrició Humana i Dietètica), Daniel Tamarit Chuliá (Menció en Biologia), Úrsula Pérez Ramírez (Menció en Enginyeria Tècnica de Telecomunicació), Elena M. Mas Tur (Accèssit en Ciències i Tècniques Estadístiques), Isabel Soldevilla Martínez (Accèssit en Criminologia) i Jorge Villagrasa Guarch (Accèssit en Economia).

 

Reconeixement

Els Premis Nacionals Fi de Carrera s’atorguen als estudiants que tenen millors expedients a nivell nacional, han rebut beques de col·laboració o d’intercanvi a l’estranger, matrícules d’honor, a més d’aconseguir títols d’idiomes superiors o escriure articles o assajos. A més, les autoritats acadèmiques adopten als a efectes dels premiats les mesures pertinents per tal que tant els premis nacionals com les mencions i els accèssits siguen anotats en els seus expedients acadèmics.

La vicerectora d’Estudis de Grau i Política Lingüística, Isabel Vázquez, va manifestar estar molt satisfeta pels resultats obtinguts “pels nostres estudiants, ja que som la segona universitat en nombre total de premis”.

infouniversitat © 2021 All Rights Reserved

Infouniversitat, periòdic digital de la Universitat de València. Disseny i edició digital: T. Gorria. Fotografia: Miguel Lorenzo. Correcció lingüística: Agustí Peiró. Edita: Universitat de València