logodreta

Diversitat musical, art, teatre, cinema… en el Festival de Benvinguda

Imatge del Concert de benvinguda de l'any passat. Foto: Miguel Lorenzo

Imatge del Concert de Benvinguda de l’any passat. Foto: Miguel Lorenzo

ANNA BOLUDA. Música, teatre, exposicions i cinema conformen la variada oferta cultural del Festival de Benvinguda 2016 que organitza la Universitat de València durant d’aquest mes d’octubre. “Hem creat una amplíssima agenda cultural, tant als campus de València ciutat i Burjassot-Paterna com a Ontinyent. Oferim un ventall molt gran perquè tots els i les estudiants puguen gaudir del que més els agrade”, explica Jordi Caparrós, delegat del Rector per a Estudiants. “Pel que fa als concerts, per exemple, l’oferta és la diversitat amb majúscules, tant diversitat de programa com d’espais on es fan els concerts”. N’hi haurà al Col·legi Major Rector Peset, al Jardí Botànic i al Centre Cultural La Nau, però també en altres sales fora de les parets de la Universitat. “Un dels objectius del Festival de Benvinguda és obrir la Universitat de València a la societat de la ciutat i la perifèria”, explica el delegat.

BNV16_Cartell_def

 

Cartell de luxe per al Concert de Benvinguda Amb aquesta filosofia s’ha triat la plaça de bous com a espai per a fer el concert principal, que tindrà lloc el dijous dia 20, amb un cartell que “per primera vegada és íntegrament en valencià i amb una gran presència de dones damunt l’escenari”, remarca Jordi Caparrós. El programa l’encapçalen Manel i Els Catarres, amb la particularitat que “serà l’última ocasió de veure Els Catarres en directe a València, perquè ja estan acabant aquesta gira de comiat abans de desfer el grup. És un honor acollir-los en aquest últim concert a la ciutat, i més en un espai tan emblemàtic com és la plaça de bous”, indica Caparrós. També actuaran les DJ Hits With Tits i el DJ Biano. Les entrades ja estan a la venda amb un preu de sis euros, i una part de la recaptació es destinarà a la campanya Pobresa Zero. S’espera arribar als sis mil assistents.  

Art efímer al Campus de Burjassot-Paterna A més de les diverses exposicions que tenen lloc aquests dies a la Nau, el Jardí Botànic o el Palau de Cervelló, per primera vegada es realitzarà al Campus de Burjassot-Paterna la Mostra d’Art Públic de Joves Creadors, que arriba a la seua dènou edició i que fins ara s’havia fet al Campus dels Tarongers. La mostra inclourà diverses intervencions artístiques de caràcter efímer a espais públics i s’inaugura dijous dia 17 d’octubre.

Teatre, cinema, trobada d’associacions i pilota valenciana El Festival de Benvinguda inclou també set obres de teatre i diverses projeccions de cinema, com les de la mostra de migmetratges La Cabina, a València, o una àmplia selecció de pel·lícules a la Mostra Viva Mediterrani i un cicle específic sobre Ventura Pons a Ontinyent. A més, el Campus dels Tarongers acollirà dijous 27 la XX Fira d’Associacions Juvenils del Consell de la Joventut Valencià. “És una activitat enfocada a dinamitzar totes les associacions de caire social que tenim a la ciutat de València, i la fem en aquest campus perquè és el que té més alumnes i molts d’ells estan interessats en aquest tipus d’associacions”, explica Jordi Caparrós. Encara hi ha altres activitats paral·leles, com ara pilota valenciana el dia 13 al trinquet de Pelaio o la participació en la manifestació contra la pobresa prevista per al dissabte 15. Tota la informació i el programa complet del Festival de Benvinguda 2016 es poden consultar clicant ací http://benvinguda.blogs.uv.es/

infouniversitat © 2021 All Rights Reserved

Infouniversitat, periòdic digital de la Universitat de València. Disseny i edició digital: T. Gorria. Fotografia: Miguel Lorenzo. Correcció lingüística: Agustí Peiró. Edita: Universitat de València